Rebel·lió a Twitter

divendres, 18 de febrer del 2011

Twitter està esdevenint una xarxa social clau a l'hora de promoure revoltes i rebel·lions. Ja va tindre molta importància amb els atacs Anonymous per bloquejar les webs d'algunes institucions que suportaven la anomenada Llei Sinde. Amb les revoltes al món islàmic, sobre tot, a Egipte, Twitter s'està convertint en un nucli molt important a la xarxa a l'hora de difondre opinions i de generar corrents de pensament.

Anit, ACPV va tancar totes les emissions de TV3 a les comarques valencianes on encara arribava la senyal, per evitar més multes per part de la Generalitat Valenciana. La resposta dels internautes no s'ha fet esperar. Des d'anit, a la llista de Trending Topics podem trobar #sensesenyal, #volemtv3, #tv3 i #País Valencià. La corrent també arriba a Facebook, on s'han fet habituals les imatges de perfils criticant aquesta situació.
Reaccions, sobre tot, d'impotència. Però, amb una diferència: els usuaris volen venjança. Tal com feren amb la Llei Sinde, els internautes han aconseguit que durant unes hores no es poguera accedir a la web de la Generalitat Valenciana o del Partit Popular.  Aquesta iniciativa és coneguda baix el sobrenom de #operaciovalencia o #operació_tv3. No sabem on arribarà tot, si els internautes aconseguiran tornar a veure TV3 al País Valencià. Però sí sabem que hi hauran mobilitzacions i que els ciutadans no es quedaran passius a casa. Està ajudant twitter a promoure mobilitzacions ciutadanes? Està aconseguint twitter promoure allò que altres no han pogut fer? Sí sabem que hi ha hagut un canvi, ara la gent opina i amb el boca a boca les denúncies s'estenen molt més ràpid.

També hem trobat altres reaccions, com promoure la no sintonització de Canal 9 amb el hastag  #apaguemacamps. Així com manifestacions davant el Palau de la Generalitat.

Com internauta, no sé si podré veure de nou TV3 a Alacant, però sí espere que les protestes de la gent comencen a ser útils i que el poble torne a tindre poder de decisió. Serà twitter un mecanisme per amplificar la nostra veu? Esperem que sí.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada